CROTONICX // DARKMATTERS

Performanceverk med dansekunstner Mayami Samuelsen og Loan TP Hoang // Musikk av URensemblet.


CROTONICX //DARKMATTERS
Darkmatters er et utendørs performanceverk som bruker aktivisme og butohdans til å sette søkelyset på aktuelle og viktige miljøpolitiske saker i vår tid. Årets tema for Karlsøyfestivalen : Fisk, Frihet og Antifascisme.

Prosjekt DARKMATTERS vil med dette utgangspunktet utforske naturvern og vann som ressurs i skjæringspunktet mellom politikk og poesi, seremoni og scenekunst, forestilling og virkelighet.
Med en fysisk ekspressiv forestilling er den kunstneriske visjonen å vekke til live håp og miljøpolitisk engasjement for vann og naturvern

CrotonicX ble startet av Loan TP Hoang i 2001, og er et prosjektbasert kunstnerfellesskap av artister og aktivister som utforsker fri scenekunst gjennom performancerelatert arbeid, prosessbaserte prosjekter og produksjoner. Urensemblet møter CrotonicX i Darkmatters og sammen utforsker de et pulserende musikalsk univers som forbinder tidløs sang og resitasjoner med universelle rytmer og riter.

Medvirkende er Mayami Samuelsen som er født og oppvokst på Karlsøya hvor hun har danset i “fjærsteinan” lenger enn hun selv kan huske. Hun ble uteksaminert fra Skolen for Samtidsdans i Oslo i 2012 og har siden da hatt hovedbase i Tromsø hvor hun jobber som profesjonell dansekunstner, danselærer og sirkusinstruktør. Mayami representerer en ny generasjon med unge norske dansere der politisk bevissthet og sosialt engasjement står i fokus I den siste tiden har kampen mot fiskeoppdrett og åpne anlegg vært en viktig kampssak hvor Mayami har bidratt med sterk performancedans og politiske appeller i forbindelse med “Folkeaksjonen mot oppdrett på Karlsøy”.

I tillegg er Loan TP Hoang pårdriver for prosjektet. Hun er utdannet scenekunstner fra multikulturelle Nordic Black Theatreschool i Oslo, og hadde i perioden 2001 – 2012 hovedbase på det selvstyrte Kulturhuset Hausmania.

I 2016 flyttet hun til Svartlamoen i Trondheim og er idag en del av et mangfoldig kunstnermiljø med felles fokus på alternativ motvekt, byøkologiske prinsipper og solidaritet.

Loan TP Hoang har også vært medskapende utøver i produksjoner med grupper som Nordic Black Theatre, Carte Blanche, Lise Egers Imago Dansekompani, Cirka Teater, Wounded Knee, OperaOmnia, Brageteateret, Trøndelag teater, Hedmark teater, Teater Ibsen, Molitrix Scenekunst, Vincent Lunges Institutt, Ella Fiskum Danz og som fast gjennomgangsfigur i Sølvi Edvardsens kritikerroste dansetriologi : Black Bride 2001 / Memento Mori 2005 / Signum Axis 2008.