Eliwagar / Rúnahild

Eliwagar / Rúnahild spiller norrøn neofolk med sjamanistiske / seidrelementer, sterkt  inspirert av norsk folklore og naturens krefter. Bandet ga oss en esoterisk ut-av-kroppen-opplevelse på Lillescenen i fjor og i år gleder vi oss til de inntar den store scenen med fullt orkester.

Runahild er en naturelsker, hvis kjærlighet til naturen gir henne et kunstnerisk uttrykk gjennom musikk og fotografi. Hun bor på landet på en organisk fjellgård i Vestlandet der hun lever etter rytmen til de nordlige årstidene. Dette er en av hovedkildene for inspirasjonen bak prosjektet Eliwagar, som hun startet opp i desember 2006. Eliwagar har fortsatt sterk innflytelse på hennes nyopprettede sideprosjekt Rúnahild. Rúnahilds lyder og tekster er et forsøk på å komponere et landskap som er tegnet før øynene og sjelen hennes …

Namnet Eliwagar kommer fra den norrøne gudelæra, og er navnet på de 11 elvene som renner ut av kilden Hvergelmir. De renner fra isheimen til ildheimen, og knytter dermed is og ild sammen. De er kildene til alt liv og alle drivkrefter (energi) i de ni verdene i norrøn lære om verdsbygnaden (kosmologi).