Årets artister,  Artister,  Festival,  Musikk

Honningbarna

Karlsøyfestivalen er storfornøyde med å presentere Honningbarna på sommerens musikkprogram. Hva passer vel bedre på Karlsøya enn punkrock med krasse politiske tekster og en fandenivoldsk attitude på scenen?  


I sin intense levetid har Honningbarna utgitt fem album, vunnet Spellemann- og P3 Gull-priser, og gjennom hundrevis av konserter blitt stadig hyppigere omtalt som landets beste liveband.  Punkrockerne fra Kristiansand valgte i 2018 å for første gang prøve seg på å ta en pust i bakken. Da hadde de akkurat gjennomført en omfattende turné etter sitt seneste albumslipp, Voldelig lyd, der de blant annet spilte for et utsolgt og nedherja Rockefeller.

I 2019 slapp bandet den eksplosive dobbeltsingelen Siden sist, bandets første utgivelse på over halvannet år. Låtene er også deres første med ny gitarist, svenske Johan Hansson Liljeberg, og er produsert sammen med Erlend Mokkelbost.

Vi gleder oss til å oppleve Honningbarna der de gjør seg best – i moshpitten foran Storscena på Karlsøyfestivalen.  Vi vil at musikken vår skal være lyden av de livene en lever, ikke soundtracket av rømmingen fra dem. Også når livene vi lever ikke er særlig catchy, euforiske eller romantiske, men heller oppleves som forvirrende, uforståelige, eller kanskje også voldelige. Eller alt det der samtidig.

Honningbarna om sin egen musikk