isak
Festival,  Toppsak

ISÁK

ISÁK er noe av det tøffeste som er kommet ut av Sápmi og Nord Norge de siste årene. Vi er derfor ekstremt glade for at de kommer til årets festival.


Det norske folk fikk for alvor øynene opp for ISÁK i 2018 da de gjorde seg seg bemerket på den norske musikkscene – først da de hyllet Mari Boine på den direktesendte Spellemannprisen og siden i Stjernekamp på NRK, der Ella Marie gikk av med seieren.


Ella Marie Hætta Isaksen – Maze – Mari Boine & Liu Sola

Gjennom å blande tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter ISÁK grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk.

Musikken deres skapes i møtet mellom den særegne vokalen til Ella Marie Hætta Isaksen, lydlandskapet til elektronika produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats), backet opp av stødige og spennende beats fra trommeslageren Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).

Med innslagene av joik og sin tydelige profil representerer bandet også en ny ung samisk identitet og har blitt beskrevet som det «heteste navnet innen samisk musikk» av Riddu Riđđu, vant NRK Urbi 2018, ble kåret til «Årets nykommer» i P3 Gull og vant dette i Sami Music Awards 2019.