Kaoshuset

Hva hvis samfunnet brøt sammen, og vi verken hadde strøm, butikker eller noe av det vi er vant til? Kunne vi klart oss ved hjelp av naturressursene rundt oss og samarbeid ? Ved å lage Kaoshuset stiller vi spørsmål som: Må vi bruke penger på å bygge noe nytt? Kan vi utvikle oss og kreativiteten vår ut fra ingenting? Kan det være godt å få lov til å kjede seg? Hva om vi våkner opp en dag og oppdager at vi er koblet ut? Klarer vi å leve utenfor systemene?

I år kan alle barn og voksne være med å bygge ”Kaoshuset” på miljøvennlig vis. Dette mens vi leker at vi skal klare oss på det vi finner, det vi selv bygger og det vi selv finner på sammen.

Kaoshuset skal bli til ved at vi bygger sammen, av paller som vegger, ull som isolasjon og gamle vinduer, samt gjenbruksobjekter som vi finner. Bygget blir et tilholdssted for kreativitet og kultur av ulik slag, en plattform for deling av lærdom og ideer, for bygging og skaping, altså et lite ”kulturhus” laga helt sjøl av oss. Samtidig som vi bygger vil det være flere prosjekter gående som har med temaet å gjøre, slik at det blir en stor valgfrihet og mangfold i aktiviteter og workshops, og dermed noe som passer for enhver.

Vi begynner hver dag med øvelser eller sang og et felles måltid. Dette vil i år skje i festivalhuset sammen med de voksne, så alle festivaldeltakere får knyttet fellesskap. Deretter vil Jim Arne Robertsen (erfaren tømrer) og Marta Maciejewska (pedagog og kunstner) være klar til å ta imot og fasilitere for ungene som kommer. Dette i godt samarbeid med Espen Justdal, Per Anders Hammarstrøm, CampingKompaniet og Loan Tp Hoang.

Dette prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen SNN