Karlsøy Prestegaard

Hva er vel Karlsøyfestivalen uten øyas levende legender? De ramsalte, kritiske og antiautoritære norsknorske tekstene kan kanskje best beskrives som et knippe velskrevne låter i skjæringspunktet mellom punk, new wave og ska. Karlsøy Prestegaard er et av de mest myteomspunnede bandene ut av Troms og Nord-Norge. Og ikke uten grunn. Historien bak dette bandet er mildt sagt enestående. Og med de siste års Karlsøyfestival har de befestet sin posisjon som en av de siste alternative bastionene nordpå.

Bandet slår med sin egenarta miks av god gammaldags psykedelisk rock’n’roll, punk og allsangvennlige shanties hardt den dag i dag, er langt mer enn et fiffig tidsbilde, og står seg forbanna bra. I tillegg til en og annen ny låt forventer vi gjenhør med låter som er like aktuelle som den gangen de blei skrevet, enten det enn handler om fascistoide inkarnasjoner av islam, om voldelige og egenmektige politifolk, eller helst, ukuelig frihetstrang, med den nydelige touchen av fandenivoldskhet og galskap en kun kan tilegne seg gjennom mørketid og midnattssol i et alternativsamfunn 70 grader nord.

Stein Olsen står som alltid i front når Prestegaarden avslutter festivalen natt til søndag. Det er bare å glede seg til låter som Dyret666, Lovmann og Khomeini med hele familien på storscena.

Karlsøy Prestegaard på Karlsøyfestivalen

Karlsøy Prestegaard på Karlsøyfestivalen