Likholmen (NO/SE)

Likholmen er Stefan Sundstrøm, Erling «Æ» Ramskjell og Ingeborg Oktober med band.

Nå var det jammen meg på tide at den svenske visesangeren Stefan Sundstrøm, som de siste årene har gjort Træna-væring av seg, tok turen til Karlsøy i Troms. Den svenske visesangeren har slått seg sammen med sin mangeårige venn og samarbeidspartner Erling «Æ» Ramskjell og blitt med i bandet Likholmen.

Likholmen kan beskrives som et audiovisuelt orkester som spiler moderne visesang på Nord-Norsk. Maritimt uten å være sjark-romantiserende og dunkelt uten å være kølsvart, seigt og stillestående?

For et par år sida slapp Likholmen den audiovisuelle utgivelsen Lillelivet og EP-en Blindskär, som de beskriver på følgende vis: “Så er det symptomatisk for det stedet vi sogner til; den nordnorske kysten. I tillegg til slitet, farene, ekstremitetene og mørket har jo Nord-Norge vært kjent for en enorm naturrikdom, internasjonalisme, dynamikk og mangfold. Disse utgivelsene er et lite skjær: Man må stikke hodet litt under overflata for å se det, og selvsagt – kommer du for nær, setter du deg fast.”

Bandet består av Stefan Sundström (vokal), Ingeborg Oktober (vokal), Martin Losvik (videokunster), Kåre Riibe Ramskjell (tangenter),Hallstein Sandvin (bass,elektronikk og perkusjon) og Erling Riibe Ramskjell, best kjent som Æ, på vokal og gitar.

Les mer om utgivelser og band her: http://thequietus.com/articles/18962-erling-ramskjell-likholmen-interview

Likholmen-Lillelivet from martin losvik on Vimeo.