MISVÆR SKAFORENING

Det er ingen hjørner av landet hvor reggaen har slått dypere rot enn i Nord-Norge. Indre Salten er intet unntak. Mens medlemmene har pusla med andre prosjekter, som Manna, Skada Vara og Dread Men Walking, har legendariske MSF ligget på is i mange år. Men nå har foreninga hatt konstituerende årsmøte på ny og vi er beæra over at et besøk på Karlsøyfestivalen var en av de øverste sakene på agendaen.

Misvær Skaforening er tilbake etter en aldeles så liten dvale som ble avbrutt av et fantastiskt 20-årsjubileum sist sommer. Gjenforeningskonserten ble dermed en såpass «Happy» opplevelse at gjengen bestemte seg for å gjøre noen utvalgte festivaljobber i 2018. MSF debuterte med et brak på Troilltampen festivalen 1997 for deretter og fortsette å ryste publikummere i det langstrakte land i mange år framover. Bandet fikk etterhvert nærmest kultstatus med sine tolkninger av Jamaicanske ska-,rock steady- og reggaelåter, som de gjorde sine versjoner av.

Bandet har gjennom sine 20 år gått gjennom både oppløsning, utskiftninger, samt navneendringer, men hevder selv at det er kjærligheten til denne musikkstilen og alle de fantastiske menneskene De spiller for, som er selve drivkraften til aldri å gi seg helt. Det er også gledelig å melde at denne utgaven av MSF blant annet består av orginalvokalist og frontfigur Ronnie Dread, noe som bare betyr EN ting – vanvittig stemning(!). 

Misvær Ska består av:

Ragnar Meidell – Saksofon
Gunnar Høgseth – Trombone
Gary Hoffmann – Trompet
Geir Ove Åbbornes – Gitar
August Veseth. – Keyboard
Per Arne Karlsen. – Trommer
Even Høgseth. – Bass
Ronnie Dread – Vokal
Hallstein Sandvin – lydprodusent/mixer

(Fotograf: Bjørn Erik Olsen)

For å beskrive musikken og den fantastiske opplevelsen denne gjengen har og by på kan du lese denne anmeldelsen av konserten til Misvær Skaforening på Bodø Jazz Open tidligere i år: Avisa Nordland – Det kokte allerede fra start