Nils Bech

Den neste artisten vi slipper til Karlsøyfestivalen 2017 er ingen ringere enn Nils Bech. Etter fjorårets utgivelse “Echo” og suksessen på NRK P3s “Skam” i fjor med over 400.000 streaminger på Spotify har han posisjonert seg som en viktig artist både her i Norge og i utlandet.

Nils Bech har gjort seg bemerket som musiker og performance-artist i en årrekke, både på klubber og i kunstgallerier, men også på musikkfestivaler som By:Larm, Ultima, The Great Escape, Øyafestivalen, Hovefestivalen og Roskilde-festivalen, og på samtidskunst-utstillinger og kunstmuseer som Nasjonalmuseet, Henie Onstad kunstsenter, Kunsthall Oslo, den 54. Venezia-biennalen, New Museum of Contemporary Art i New York, Institute of Contemporary Art og Frieze Foundation i London.

Foto: Benjamin Huseby

Utgivelsene «Look Back» (2010), «Look Inside» (2012) og «One Year» (2014) har alle mottatt glimrende anmeldelser i Norge og utlandet. Men der de tre foregående albumene har handlet om Bechs eget liv og forhold, er «Echo» et album om oss andre, der låtene er speilbilder (eller ekko) av menneskene i Bechs liv de fem siste årene. Om deres søken etter kjærligheten, og om hvordan den både kan forlede og ødelegge, men også om hvordan den er nøkkelen til alt.

Ikke uten grunn var singelen «Waiting» lydsporet da NRK i sommer promoterte sin tredje sesong av suksesserien «Skam». Nils Bech er både personlig og allmenngyldig, med et innhold som kan berøre de fleste av oss, uansett alder, kjønn, legning og kultur.