Ohnesorg

Hva er vel bedre en litt subversiv visesang på Butikkken når Russervarmen har lagt seg over Karlsøya og dagens første Isbjørn allerede har satt seg godt i neven.

Ohnesorg spiller subversiv visesang, med fokus på sanger med politisk tyngde og mening. Sanger som er fengende og fine, og som samtidig forteller noe om samfunnet vi lever i. Det kan være historier om Oslo slik det en gang var, husokkupasjoner, desertører, forbudt kjærlighet, drømmer om en verden uten grenser eller tapte revolusjoner.

Gruppa spiller både egne låter samt tolkninger av tradisjonelle arbeider- og frigjøringssanger, for eksempel Daniel Vigliettis Riv ned gjerdene og Shmerke Kaczerginskis Yid, du partisaner. Ohnesorg betyr «sorgløs» og er hentet fra den vesttyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann på sin første demonstrasjon i Berlin 1967.

Etter en heftig konsert på et fullsatt Mir i fjor så er det bare å glede oss til Ohnesorg drar i gang kjente, kjære og revolusjonære låter med nylonstrenggitar, ukulele, klarinett og allsang. ¡No pasarán!