Velkommen til Karlsøyfestivalen 2018!

Karlsøya er ei lita øy i Nord-Troms. Inspirert av tankesettet og de sosiale bevegelsene fra 1968, og i tråd med datidens radikale verdier flyttet en gruppe ungdom og unge voksne til Karlsøya tidlig på 70-tallet for å skape et alternativ samfunn. På 80-tallet blomstret dette samfunnet og det var mange kollektiv, der noen drev med jordbruk og andre jobbet med kunst og musikk. Det var et levende samfunn med over 100 beboere på det meste.

Det var mange barnefamilier på øya, som var med på å holde liv i den lokale skolen. Utover 90-tallet ble barna voksne og begynte å flytte fra Karlsøya. Etterhvert var det bare en håndfull gjenboere av alle de som en gang hadde funnet Karlsøya i søken etter det nye samfunnet. Likevel så var det fortsatt et stort miljø av utflyttede barn og andre som hadde tilknytning til Karlsøya, og som fortsatt delte drømmen om en ny og bedre verden.

Karlsøyfestivalen ble derfor startet i 1999 for å ha et møtested som kunne videreføre verdiene og visjonen til det miljøet som hadde utviklet seg på Karlsøya. Festivalen arrangeres i år for 19. gang og har blitt et viktig møtested for alternative miljøer og nettverk, samtidig som den er den største kulturbegivenheten i Karlsøy kommune.

Image