Velkommen til Karlsøyfestivalen 4. til 9. juli!

For 18. år på rad inviterer vi til festival på idylliske Karlsøy i Troms. Årets festival er spekket med musikk, kunst, workshops, politiske seminarer og masse spennende program for barn og unge. Karlsøyfestivalen er en festival med mening og hvert år inviterer vi politiske aktivister og motstandskjempere fra Nord-Norge og resten av verden forøvrig.

Vakre Karlsøya i Troms.

Det blir kirkekonsert med Likholmen (Stefan Sundstrøm, Æ og Ingeborg Oktober), konserter på Storscena med blant annet Nils Bech, Andre Somby, Oi Polloi (UK), Helgeland 8-bit Squad, Radical Dance Faction (UK) og selvfølgelig Karlsøy Prestegaard. På Lillescena spiller lokale og lovende artister som LÜT, Green Lake og Jennae. Også blir det kunstutstillinger og performance på Galleri Carlsö og Galleri Golfstrømmen i tillegg til land art og installasjoner rundt på øya. På årets festival blir det også konserter i kirka, på Butikken og ute i den frie naturen.

Tema for årets festival er FESK, FRIHET OG ANTIFASCISME der vi blant annet skal ta opp kampen om fesken, kysten og havet. Festivalen har vært en varm forsvarer av kystfisket og har sett på feskarbonden som bærebjelken i den Nord-Norske kystkulturen. Miljøvern er også viktig som en del av festivalens verdigrunnlag og vi har vært kritiske til miljøkonsekvensene som følger med oppdrettsnæringa. Det blir også seminarer og debatt om fremveksten av og motstand mot antidemokratisk høyrepopulisme i Europa.

I tillegg blir det masse aktiviteter for store og små barn der vi sammen skal bygge den Demokratiske Lekeplassen, se på barneteater med Campingcompaniet, gå på workshop i radioproduksjon, lage festivalavis og masse annet gøy.

Les mer om hva som skjer hvilke dager her!