Årets artister,  Artister,  Musikk

Ágy

Den samiske elektropop-artisten Ágy er klar for Karlsøyfestivalen!

Ágy eller Agnete Båtnes Braaten fra Nordreisa er det hippeste stjerneskuddet fra nord de siste årene, godt kjent for P3-lyttere med låten ”Arvedávgi (Rainbow)”. Det hele startet da musikksjefen i NRK P3 uttalte at samisk musikk ikke holder høyt nok nivå for radiokanalen. Ágys nye singel ble lastet opp til Urørt og ble umiddelbart en hit som fullstendig punkterte P3-sjefens utsagn.

Elektronikaartisten kombinerer både engelsk og samisk språk i sine pop/elektronika-sanger. Hun skriver låter med et moderne og edgy uttrykk, med innslag av tradisjonell joik. Ágys elektroniske sound er basert på sterke melodier, suggerende rytmer og harmoniske krumspring. I krysset mellom electropop og samiske elementer trekkes lytteren inn i Ágyworld.

”Arvedávgi (Rainbow)” er en låt som fanger tidsbildet, har lekker produksjon, vokal og melodi. Låten handler om søken etter livsgnist, styrke og tilhørighet og er produsert av Herman Rundberg. Musikkvideoen er regissert av Carl Christian Lein Størmer og filmet med iPhone 6.

 
Vi som husker godt husker også at Joddski ga ut låta «Gærnt med mæ» i samarbeid med Ágy.