Artister,  Kunst,  Musikk

EPIKURS EUFORIE

Epikurs Euforie beveger seg i krise mellom frirock-noise combo og ren elektrisk ulyd. En frustrerende uforutsigbar konstellasjon, en skjør atomstruktur som veksler mellom gass og veske. Gruppen har siden starten i 1996 bestått av en rekke musikere og dertil ulike musikkuttrykk. De siste 15 årene er Mr. Europ, Nice Jallaba & Hansrex den harde atomkjernen i bandet.

Epikurs Euforie har utgitt plater på Smalltown Supersound, Etch Wear, Handmade Records og Major Minor Records. Bandet har også deltatt på diverse samlealbum og gitt ut en 7” på egen label. De har turnért USA, Russland, og Danmark, og delt scene med Trumans Water, Acid Mothers Temple, Psychic TV, Fantomás, Deerhoof, Årabrot, Noxagt mf.l.

«Epikurs Euforie spiller en vanskapt avart av rocken vi sjelden hører fra norske musikere, og på konsert kan de godt finne på å være enda mindre tilgjengelig enn på plate. Epikurs Euforie tør å tøye rockens grenser, og gjør det uten å flørte med klubbmiljøet eller andre sjangre. På et Titanic fylt med rockere ville Epikurs Euforie spilt sin brutalt vakre musikk mens resten av rocken sank sakte ned i isvannet.»

– Øyvind Holen, musikkjournalist i Dagsavisen