Artister,  Musikk

Joakim Hansen

Joakim Hansen gjestet sist scenen på Karlsøyfestivalen var i 2012 med rockebandet Acid Garden nå er han tilbake 7 år etter : Alene med gitaren. 


Joakim Hansen er en 30 år gammel artist fra Vesterålen.  Tidligere var han frontfigur i hardrock-bandet Acid Garden som  gjennomførte en rekke konserter og fikk gitt ut et album før de ble oppløst. I tiden etter ble det prosjektet Nordlands Pøbel som ble fokuset der utrykket var rap inspirert nordnorsk viserock. Parallelt med dette ble det også mange trubadur-jobber rundt omkring i landsdelen.  

Gjennom hele perioden har Joakim ivrig jobbet med låtskrivingen – da er det kanskje ikke så rart at det etterhvert har samlet seg en bunke låter som ikke har passet inn i de andre formatene.

Etter 15 års fartstid som musiker slapp han på slutten av fjoråret sin første solo EP under eget navn. Uttrykket er akustisk og forankret i singer/songwriter-sjangeren med et eget røft særpreg og rocka sound.  Som soloartist defineres han som en akustisk singer songwriter mye inspirert av roots og folk rock. 

Joakim er med tiden blitt en rutinert livemusiker som oser av spilleglede, innlevelse og energi hver gang han entrer scenen. Nå kommer han til karlsøyfestivalen alene med gitaren og låtene som aldri har passet seg å spille.