MAT PÅ KARLSØYFESTIVALEN

Vi legger stor vekt på å ha en god vegetarisk meny, med veganske alternativ. Alt kjøtt er basert på lokale råvarer og dyr som har hatt gode liv. Og så høster vi selvsagt fra havet, som omgir oss på alle kanter.

Men selv om mye av de grunnleggende råvarene er fra nærområdet er rettene en kombinasjon av det lokale og det internasjonale. Og vi setter sammen en meny av små og store retter som vi prøver å prise slik at alle skal kunne dekke folks behov!

God apetitt!


MENY


Bacalao
Sterk og god bacalao med klippfisk fra Magne på Vannøya


Lapskaus med villsau
Kraftig lapskaus lagd med villsau fra Karlsøya


Marinert villsau i store stykker
Langtidsmarinert villsau med urtedressing, potetsalat og villsalat

Villbab
Kebab i pita med urtedressing, lagd med marinert villsau fra Karlsøya


Grillet hval
Marinert og grilla hvalkjøtt med potetsalat og villsalat


Falafel
Falafel i pita med urtedressing og villsalat – vv


Linsegryte
Indisk Dhal – vv


Toast
Toast med ost


Vafler med rømme og syltetøy


Blitz-blingser
Supergode og rimelige blingser med masse godt oppå lagd av blitzere – vv


Folkekjøkken


Det anslås at en tredjedel av all mat som produseres i verden går rett i søpla, og at 10 prosent av de rike landenes utslipp av klimagasser kommer fra produksjon av mat som kastes. Dette er et etisk og politisk problem, som viser at hensynsløs profitt kommer framfor et godt festivalmåltid eller tre.

Folkekjøkken er en direkte måte å vise handling mot et forbruk ute av kontroll. Folkekjøkkenet serverer et gratis varmt og vegansk måltid om dagen – Dette skjer i frivilligteltet 18.00.

Folk treng mat og mat treng folk!


Folkekjøkken-crewet slapper av etter endt økt