Festival,  Info

Navnekonkurranse!

Tamtamtrommevirvel: Gjestene bestemmer!

Farsken heller! Nu har de to scenene på Karlsøyfestivalen (kjent som Storescena og Lillescena) vært navnlause så lenge at staten griper inn og tvangsgir de navn! 20 år uten å gi navn, klassifiserer visstnok i NAV sitt reglement for brev i den digitale postkassa med tildeling av navn etter SSB sin statistikk.

Karlsøyfestivalen kan ikke bestemme noe uten å kjøre fem runder konsensus, både internt på øya og deretter i SoMe verden. Det er jo direkte udemokratisk og grenser til det barnlige ordet urettferdig. Men siden noen av arrangørene nesten ble enige om å sette scenenavnevalget ut på omvendt anbud på nettet, så gjør de det.


🔥Derfor har 👉🏻DU👈🏻 nå en makaber sjanse til å få deg et festivalpass eller to:G R A T I S 🔥


Vi trekker ut to, 2, två, zwei festivalpass blant de som er med på å gi scenene et omforent navn. Men det stopper ikke her, vi har forsøkt å vri kreativiteten og hostet opp en begrunnelse for navnevalgene, slik at også språkrådet blir fornøyde!

Konkurransen avsluttes 20. juli og 2 vinnere av festivalpass trekkes 21. juli!

Avstemningen er stengt!

Vinnere og navn på scenene slippes søndag 21. juli!

Hvis du har forslått navn som ikke er i lista så legges de ut av redaksjonen forløpende.Festivalens egne forslag

A: Præstfrua og Nerkjæften scene:

Det e jo med gråten synlig i alle sanseorganene vi går forbi Prestegården som ikke er der lengre. Kanskje du har vært der? Vi vet hvem han var, Presten Alfred Eriksen som bodde der i gamle dager, men hvem var HUN?? Hvem var hjernen bak alt, dvs kjæringa, eller i dette tilfellet Prestefruen? Det aner vi ikke. Men pjuh, wikipedia vet hvem hun var, Sigrid, eller Præstfrua 👉🏻 

Vi hedrer henne og Prestegården ved å gi storscenen dette navnet.

Så var det Nerkjæften da. Her er det litt tynnere med begrunnelse, men tynt har jo ofte vært ettertraktet. Slik som Geithelvete, Karlsøyfestivalens egen sjangerlause avis gjennom 15 år. For det var i Geithelvete at de trykte et kart over øya, og Bogen ble døpt Nerkjæften.. og navnet var så treffende på så mye at vi nesten bare MÅ ha en scene hvor nettopp Nerkjæften blir brukt til den nesten revne.


B: Vetten og Varden scene:

Jadda! Det enkle er ofte det beste, de gamle er eldst osv. Språkrådet vil her sende oss diplom, og kongen vil gi oss fortjenestemedalje dersom dere går for dette alternativet. Storscenen, eller da Vetten scene, men nettopp Vetten i bakgrunnen, hvor smud er vel ikke det? Hvem har vel ikke stått og digget på konsert og tenkt I MORGEN drar vi på den toppen! Med sine 206 høydemeter er den overkommelig for alle former for dagen derpå stemninger. Vetten er altså det nærmeste vi kommer himmelen på Karlsøya.

Og så har vi Varden! Med sine 163 høydemeter er den verken bortgjemt eller utilgjengelig. En tur til Varden vil gi deg følgende spørsmål: Hvorfor har jeg ikke løfta rumpa mi hit før? Så vakkert der oppe at du må skjæres laus for å komme ned til festivaljorda igjen.

Varden har kanskje ikke fått sitt gjennombrudd internasjonalt, muligens er de innfødte så slu at de bevarer Varden som en hemmelig arene for magiske øyeblikk. For det er nettopp det som skjer, år etter år. Hvor etterlengtet hadde ikke det vært, trolldommen skjer på Varden scene!


C: Draugvika og Ramberget scene:

Det er så latterlig mange kule stedsnavn i Karlsøya sine dype daler og på høye fjell! Vi nevner uten måtehold: Jøviknakken, Galgevollen, Tjuvhellabukta, Klubbneset og Kråkedalen. Store og lille Sandvika kan også være forslag, men vil nok gi mer forvirring til fremmedfolk enn nødvendig! Og navnet skal jo klinge på alle språk. Hva er vel da mer selvsagt enn heftige Draugvika scene. DU som har vært der forstår. Fra Wikipedia kan vi lese den optimale begrunnelsen til hvorfor dette hadde vært et genialt navn. Draugen … en død fisker som hadde drevet på havet, og som ikke var begravet i kristen jord. Det ble sagt at han bar skinnhyre, men hadde en tangvase til hode.

La oss ære kystfolket og de mange menn og kvinner som forsvant på havet mens de skaffet mat til sine små der hjemme! Og ikke nok med det, å bære skinnhyre og ha en tangvase på hodet, er jo en drakt de fleste som besøker eller bor på øya identifiserer Karlsøyfestivalen med.

Også var det Ramberget! Foruten at ram, rimer på dram, er det å passere Ramberget oppskriften på magesuget du må ha minst en gang i året.

Når fergeturen har tikket ca 30 minutter fra Hansnes skjer det, du passerer Ramberget, og synet av Verret og festivalområdet svøper deg inn med en sprudlende følelse du ikke vil gi slipp på. Er du på Ramberget, så er du der. Det er der havørna hekker!


D: Ditt forslag:

Selvsagt, vi kunne ikke la være. Intet folkestyre uten at gjestene får komme med egne lister. Listen stilles dog ikke til nyvalg, men pønsker du ut et så mønsterverdig og lytefritt navn at vi ikke klarer å motstå det, vil et samstemt festivalråd gi deg gratis billett til Karlsøya. Og vips har scenene fått navn etter din fantasilek! Det er intet annet enn fascinerende!

LYKKE TIL!