Årets artister,  Artister,  Musikk

The Late Great

Våre venner i The Late Great har spilt for oss på øya i flere inkarnasjoner de siste åra. På sommerens 20-års jubileum stiller de på storscenen for å levere et forrykende sceneshow og bandets sjelfulle Northlandrock.

Låtskriver, vokalist og gitarist Tor Thomassen vakte berettiget oppsikt da han og bandet hans ga ut det flotte debutalbumet «Songs From The 21st Century» i 2016. Oppfølgeren Temporary Love Songs (2019) som inneholder 11 nye låter sydd over den lesten som i USA kalles Heartland Rock, har høstet lovord i borgerpressa. Singelen «Cherry on Top» er ikke bare et tiltalende kirsebær, men en nydelig poptyggis som fester seg godt til hjernen. Folk som ønsker seg et Hellbillies med asfalt, ikke beitemark, under skoene, trenger ikke lete lenger.

Tor Thomassen på gitar

Lydbildet til The Late Great er lekkert, og bærer preg av at musikerne har glimrende fingerferdigheter og solid forståelse for musikkstilen. Det veksles mellom låter som styres av Thomassens kassegitar og munnspill, og andre låter som har større arrangement der hele bandet trykker på. De mer temposterke låtene hinter til den elektriske folkrocken fra 60/70-tallet, mens de nedstrippa låtene befinner seg i den tidløse singer/songwriter-tradisjonen. Thomassens intense og tilstedeværende vokal bakkes hele veien opp av et stødig komp, med gode arrangementer, smekre pianolinjer, tøft orgel og smakfullt gitarspill.