Barn,  Festival,  Info

!! TRIVSELALARM !! TRIVSELALARM !!

Barna kliner i år til med sveler toppet med egenprodusert syltetøy fra hagene på Karlsøya!

På Karlsøyfestivalen 2019, er barna igjen klare for nye sjarmerende aktiviteter rettet mot miljøet. Både trivselmiljøet, nærmiljøet og klimafokuset roper et samstemt høyt JIPPI, når festivalbarna nå vil vise hvor lett det er med bærekraftig mat der hvor vi bor.


Sveler til alle!

Sveler har lenge hatt en ubestridt magisk evne til å få folk til å ta ferger i Norge. Merkelig nok, har ikke Karlsøyferga hatt denne varme duften som en integrert del av sin overfart.

I denne sammenhengen passer det jammen meg bra. Da får nemlig festivalbarna på Karlsøya en gylden anledning til å fylle festivalneser med denne søte uimotståelige duften. Veien fra du kjenner duften, til du bare MÅ ha en svele, bør være kort. Dette skal barna i år gjøre noe med, og demonstrere i praksis.
De står selv for innkjøp på den lokale Karlsøyabutikken. Deretter innhøsting i den arktiske og frodige naturen, inkludert muligens noe bær og rabarbraslang fra hagene på Karlsøya. Ville multer, blåbær, teiebær, einerbær, tyttebær, krøkebær og blokkebær i en innovativ miks.Barna har på tidligere festivaler på Karlsøya merket seg at rabarbra og sukker er en heftig kombinasjon! Barna mikser sammen både røre og syltetøy, forhåpentligvis hver for seg. Dersom røren ikke blir spist opp, før de får samlet seg rundt takka, vanker det sveler på alle som kan gape på festivalen.

Sjøllaga mat med fangst fra naturen og naboens hage, blir i år en søt favoritt som omfavner det allsidige begrepet miljø!


Namnamnam!

Nabovarsel til de med store bær i hagen sendes ut denne uken!