Festival,  Frivillig

Velkommen som frivillig på Karlsøyfestivalen 2019!

Tusen takk for at du er her og vil være med på å lage festival.
Hilsen Karlsøyfestivalen

Her er litt generell info


Dersom du allerede har registrert deg, har du etter all sannsynlighet fått tildelt åtte timer med arbeid under festivalen. For dette gir vi deg festivalpass i bytte, samt gratis mat fra folkekjøkkenet.

For alle poster gjelder åtte timers arbeid. Disse timene jobbes i ett, men du tar de pausene du har behov for etter enighet med resten av arbeidsgruppen du tilhører.

Det er viktig at dere tar pauser og koser dere mens arbeidet pågår. Dersom dere er for få frivillige på vakten, kan dere si i fra til de som jobber på frivilligkontoret. Dersom dere er for mange, si i fra da også, så kan vi rokkere litt om.

Det er helt sikkert noen poster som trenger litt ekstra arbeidsinnsats. Og noen poster er merkelig nok alltid litt kaospreget.

Kutte, kutte, kutte

De som jobber på frivilligkontoret er:

Silja: 97512304
Ranja: 90207886
Succora: 90038995
Jenny: 41140041

Ta gjerne kontakt med oss på mobil, eller her facebook. Og har du ikke bestemt deg om du vi være frivillig ennå, så bare bestem deg nå.

Her kan du registrere deg: http://karlsoyfestivalen.no/frivillig/


Du kan velge mellom følgende poster


Granbaren: Vin og ølsalg

Her er det bare å molle seg! Prima plassering for å nyte folk og musikken. Her gjelder det å passe på at øl og vinbeholdningen er fylt opp hos Granbaren, så vel som hos festivalgjester.

Servering til de under 18 er strengt forbudt, samt til de som ikke klarer å ta vare på seg selv. Medbrakt helles ut, eller settes utenfor festivalområdet. Festivalarmbånd må være på hos alle som handler i Granbaren.

Ps. Husk å skravle litt med vakta i porten ;), og følg gjerne litt med på stemningen i storlavvoen.


Kjøkken

Hurra, dersom du velger kjøkkenvakt. Her er du omgitt av gode lukter, glade frivillige og svette kokker. Det er til tider høyt tempo og passe kaotisk. På kjøkkenet er det spesielt viktig at dere blir en samarbeidende gjeng, som gir hverandre pauser og rotasjon. Kjøkken og matsalg skal samarbeide og kan godt bytte på roller dersom det er hensiktsmessig. Det samme gjelder for den i grillen, som har en multitasker jobb. Gi h*n litt pauser.

Ellers er det fint om dere til enhver tid klarer å holde kjøkkenet strøkent, hygienisk på benker, gulv og ikke minst hender. Rydder og tar ut søppel når det er anledning.

NB! Det er lite varmtvann, så ikke sløs når dere vasker opp. Husk, det er vårt ansvar at maten vi serverer er trygg og delikat.

Bacalao klar til oppkok

Matsalg

Oj oj oj. Dette er arti. Servering av mat på alle språk, med alle mulige oversettelser til dem både med og uten promille. Her gjelder det å være raus og ryddig. Vær spontan og finn den løsningen som virker rettferdig og effektiv når det går i ball med hvem som bestilte hva.

Hold salgsdisken og matdisken ryddig, delikat og hygienisk. Bær ut søppel, og selg med et smil. Vi gir alltid litt ekstra til de som ber om det, for eksempel litt ekstra potetsalat.

Lag god stemning og en opplevelse for deg, ditt vakt team og for den som kjøper mat. Vær kreativ og lag løsninger spontant, eller spør de frivilligeansvarlige dersom det er noen utfordringer.

Bacalaoen klar til inntak

Vakt

Multijobben! Her kan du møte på litt av hvert. På festivalen er vi en blanding av streng, men rettferdig og positiv. Ingen får snike seg inn, men alle får en mulighet til å jobbe for billett dersom de ønsker det. Kjempefulle eller sinte folk vil vi ikke ha bråk med, og dere må finne en løsning der vi sikrer at ingen skader seg selv eller andre ved et uhell eller at de blir mer sinna. Be gjerne om hjelp hvis det er noen vi må samarbeide om, eller som vi på frivilligkontoret bør vite om. Vi sette pris på informasjon om potensielle utfordringer som bygger seg opp.

Det må alltid være en vakt i porten ved Granbaren, og en i hovedporten. To vakter ved fergeslipp i hovedporten. Alle skal ha festivalarmbånd. Det er ikke lov med medbrakt alkohol, så poser og sekker må sjekkes på en høflig måte.

Det må gås runder i storlavvoen og på området.

Dersom dere er for mange vakter, ber vi om at dere gjør andre oppgaver som er nødvendige for å holde omgivelsene rene. Plukk søppel og tomgods. Fyll på toalettpapir på utedoene. Bær søppelsekker til container. Og ikke for å skremme, men vi trenger alltid en ekstra trappe og toalettvask inne. Spør andre frivillige om de trenger avlastning.

Til slutt: Kos deg masse og prat med gjester for å høre om alt står bra til. Det er det aller viktigste.


Vaktene passer på inngangen, tåke eller ei

Billettsalg

Alle som skal på festival, må ha billett! Så i denne posten møter du garantert alle dagens festivalgjester. Og for en hyggelig jobb! Du selger de vakreste festivalpass som er laget! Hvert enkelt festivalpass er et smykke laget av venner av venner av venner av Karlsøyafamilien.

Eneste utfordringen kan være at gjestene ikke klarer å bestemme seg for hvilket festivalsmykke de skal velge som billett. Kanskje noen andre utfordringer også. Dersom du får noen i billettluka som hevder DE ikke trenger billett, må de leies inn til frivilligekontoret, så skal vi høre på deres unike historie og avgjøre videre skjebne 😉

En til utfordring kan være at det er litt kaldt om du sitter i ro, men ingen fare, humørtoget er rett rundt hjørnet med en kaffekopp og kjeks.

Kjempegod stemning i billettboden

Miljø


Gjør som Greta Thunberg, stå opp for miljøet, det er ingen plan(et) B!
Frivilligsjef, Succora

Dette er altså den mest trendy jobben du kan ha under festivalen. Oppgavene er varierte, og formes litt etter hvordan du ønsker å sette ditt preg på festivalen. Du velger selv hvor mange klemmer og anerkjennende nikk du vil gi våre gjester, samt hvor ofte du fyller opp toalettpapir på utedoen. Seriøst! Ingen blir mer lykkelig av å få servert ferskt rent dopapir inn på utedoen enn en trengende gjest!!! I tillegg plukker du opp søppel fra planeten vår der andre var uheldige og glemte igjen sin. Vasker du litt inne på festivalhuset blir arrangørene ekstra blide og sender ut humørtoget en ekstra runde! Dette er posten for deg som liker å smaltalke irl, samtidig som du holder øye med omgivelsene. De skal være rene og bærekraftige!

Frivillige sørger for generell trivsel

Bongsalg

Gratulerer! Denne posten er bare gøy! Du står lunt og med prima utsikt! Her gjelder det å kunne gangetabellen og motivere kunden til å kjøpe en ekstra bong!

Du må sikkert svare på en haug med spørsmål som ikke omhandler bonger også. Vær kreativ og positiv i dine svar. Avtal med partneren din hvordan dere gjør det med pauser. – Og vips er du ferdig.

Øyas innbyggere hjelper gjerne til

Nedrigg

Velger du denne arbeidsoppgaven, slipper du billig unna! Og i tillegg er du mest sannsynlig helt unik!

Neon få timers trening etter endt show lørdagsnatt! Styrketrening har aldri vært mer verdt det! Er du usikker på om du skal velge denne posten, så velger du den, mot at du forhandler frem ekstra bonus fra frivilligansvarlig selv! Nevnte vi at det er mye mindre enn 8 timers arbeid??


Frivilligfestene!


Strandvolleyballkamp på frivilligfest i Sandvika

Om du ennå ikke har trykket på linken for frivilligregistrering er det kanskje fordi du ikke ante at de to mest absurde festene i 2019 ennå ikke har funnet sted. Festene konkurrerer innad om å være mest spontan nordnorskmagisk.

Nesten så frivilligsjefene vil ta frem metometerknappen og kjøre en høyst edruelig kåring (holder om du legger igjen en kommentar på facebooksiden) om hvilken fest som er den mest legendariske.

Over til fakta. Registrerer du deg som superfrivillig, kommer du helga før festivalen har startet, nærmere bestemt lørdag 27. juli etter fjøstid. Da koser arrangørene seg så glugg i hjel at de ikke tør smake mer fest før nøyaktig åtte dager senere da fest nummer to muligens skal utklasse fest nummer en?!

Fest nummer én er for de som har ankommet øya på riktig tidspunkt, før resten av røkla deporteres utover fra storbyen til rehab i grønne omgivelser.

Festen arrangeres i legendarisk stil i Sandvika. Ingen aldersgrenser. Du kan gjerne kalle maten for tapas, om du liker det litt continentalt. Drikken serveres halvlunken fra ei trillebår. Vi drikker selvsagt også vanlig brus, servert fra de klassiske rømmebegrene, som er kjent som gode flergangsbegre når du bor langt unna alt. Aktivitetene er tilrettelagte for alle samfunnslag. Sandvolleyball hvor LitjHarald er dommer. Bading med MajaMi. 100 meter hekk for å slippe unna F16tenna er også tøff. Festen kan minne om de urbanes se og bli #tagget. Ukens snakkis, helt frem til søndag 4. august.

Frivilligfest nr. 2

Da tar arrangørene igjen på seg de hullete spanderbuksene og deler ut mat som de prominente gjestene ennå ikke har betalt for. Fest nummer to starter med en slags intern psykologtime hvor alle sitter i ring og forteller hvordan de har hatt det under årets festival. Deretter kommer drikken og maten som krydres med kjente DJs fra Oslo, nevnte noen Anka?

Mens det hele pågår, mimres, letes og ryddes det. Noen har mistet seg selv, andre har funnet seg selv og enda litt til.

Høvdingen sjøl er ikke fremmed for å teste ut dansefjøsstøvlene, mens Nils Edvard passer på at alle får den drikka de har betalt for. Frivilligkoordinator sabler billige bobler mens barna kjører traktor i krabbegir. Festen arrangeres utenfor festivalhuset alt etter om det sner eller ikke. For denne festen er det kun et dilemma, kall det gjerne nedtur, eller redningen; ferga til Hansnes går klokken 07.20 mandags morgen, og den kan være veldig tøff å nå. Imidlertid er det en gylden anledning til å finne seg haik tilbake til sivilisasjonen.

Så her er det bare å registreres seg som frivillig, komme på festene, og dele kjærligheten!


Frivilligsjef Succora tar i et tak