Festival,  Toppsak

Karlsøyfestivalen fyller 20 år!

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til den 20. Karlsøyfestivalen i sommer! Den grønne bølgen er igjen i anmarsj og Karlsøyfestivalens manifest er aktuelt som aldri før. Dumping av gruveavfall i Repparfjorden, oppdrettsanlegg som ødelegger havet, amerikanske militærbaser og atomubåter i Nord-Norge, mikroplast over alt, insekts- og fugledøden, ekstremvær og migrasjon over hele verden. Dette er tema vi har tatt opp på det politiske programmet til Karlsøyfestivalen tidligere år. I sommer ønsker vi å fortsette dette arbeidet, med et spesielt fokus på havet, fisken, Nord-Norge, klimakamp og miljøutfordringene vi står ovenfor framover!

Folk koser seg på festival

Vi har flyttet festivalen til senere på sommeren (30. juli – 4. august) da det tradisjonelt sett har vært varmere i været og koseligere å være på festival. Vi gleder oss til å få besøk av fantastiske artister, leke med gøyale barn, være med på art walk med fete kunstnere, diskutere med engasjerte aktivister og like sinna folk fra overalt i landet og verden. Sammen skal vi spise kjempegod bacalao og villsaubab mens vi koser oss med musikk, mat og kunst fra øverste hylle.

Vi slipper programmet og informasjon om sommerens Karlsøyfestival fortløpende de neste ukene så det er like greit å kjøpe festivalpass, som du får til rabattert pris fram til 1. mai. Hvis du vil være med på å lage festen så kan du melde deg opp som frivillig på vår nettside. Velkommen til Karlsøy!

KARLSØYFESTIVALENS MANIFEST

Den er ei markering av motstand mot et samfunn der de viktigste verdiene er lønnsomhet, konkurranse og grådighet. Den er en protest mot raseringen av distriktene, miljøødeleggelsene, rasisme og diskriminering. Den protesterer mot kolonialismen, utbyttinga og den brutale undertrykkinga av verdens folk.

Karlsøyfestivalen er en fest for og ei feiring av alle positive motkrefter! Den skal gjenspeile, gjenskape og fremme alle de alternative kreftene som kjemper for en annen og bedre verden preget av solidaritet, medfølelse og kjærlighet.

Barneprosjektet: Kaoshuset under konstruksjon